Ets una escola, espai lúdic, centre de joventut, entitat o associació juvenil i vols fer una extraescolar ERAM Zeta?

Aquest espai està enfocat per a vosaltres! Perquè plegats puguem obrir un món als infants i joves interessats en les arts i la tecnologia. Mitjançant el nostre suport i les eines que aniran aprenent, podran gaudir des de la seva escola engegant projectes de fotografia, cinema, teatre, disseny, programació i videojocs.

Sempre d’una manera fàcil i lúdica, ho podran aplicar tant en el seu temps de lleure com en el seu temps d’aprenentatge i estudi a l’escola (i després a casa!), ja que aprendran que, amb pocs recursos i un bon grapat de creativitat, poden crear el que vulguin.

Fotografia

Cinema

Desenvolupament web

Dramaturgia

Programació

Interpretació

Il·lustració

Edició de video

Animació

Disseny gràfic

Modelat 3D

Videojocs

TEENS / KIDS

UNIVERS DIGITAL

Univers digital és un espai per a desenvolupar el coneixement sobre fotografia, cinema i disseny. Ho fem mitjançant projectes creatius de curt i llarg termini sobre cada disciplina, desenvolupant la creativitat a partir d’activitats, jocs i dinàmiques.

Tot això serà possible dissenyant, creant i construint escenaris, personatges i fons, fent una animació amb Stop-Motion, aprenent, sobre fotografia, la teoria del color, els diferents plan, com emocionar a partir de la fotografia, que, utilitzem aquestes eines per crear cartells de pel·lícules. També aprendrem una mica sobre la història del cinema i la importància de la música. Culminarem l’extraescolar rodant un curtmetratge, a partir de diferents rols d’equip, escriurem el guió, crearem un storyboard (guió il·lustrat) i realitzarem el rodatge i l’edició d’una persecució.

TEENS / KIDS

FOTOGRAFIA I IMATGE

Desenvoluparem projectes relacionats amb el disseny gràfic, la fotografia i l’edició. És una oportunitat per experimentar i aprendre amb les eines de fotografia i imatge.
Descobrirem com jugar amb les imatges, explicar amb fotos una història o un fet, i com emocionar amb les imatges.

A partir de jocs i dinàmiques, aprendrem a utilitzar una càmera professional i a crear històries a partir de fotografies. Experimentarem amb el Lightpainting i l’edició de fotografies amb programes com Adobe Photoshop. A partir de les eines apreses, crearem un joc des de zero!

TEENS / KIDS

FEM CINEMA DE MIL MANERES

Investigarem els diferents gèneres del cinema. Analitzarem sèries i pel·lícules actuals per descobrir tot el que s’amaga darrera la pantalla. Viurem la preproducció, la producció i la postproducció d’un projecte audiovisual a flor de pell.
Aprendrem a partir de jocs i dinàmiques les diferents maneres de fer cinema.
Aprendrem a fer servir les càmeres, a utilitzar els diferents tipus de plans, a fer guions, la importància del so, el fooley i la música en un audiovisual, i finalment desenvoluparem el projecte final com si fóssim un equip de rodatge.

TEENS / KIDS

ATRAPA LA NOTÍCIA

L’objectiu és desenvolupar els rols d’un o una periodista, aprenent a utilitzar eines d’audiovisual i multimèdia, i coneixent el context del que vulguin parlar. Es crearan continguts digitals entorn de les notícies del centre i els interessos del grup. Els infants i els joves hauran d’assumir responsabilitats per portar a terme les tasques de redactat, gravació i edició de les notícies que vulguin publicar.

Ens introduirem al món de la imatge, crearem sèries fotogràfiques, retrats i un projecte foto-periodístic grupal. Treballarem els audiovisuals en format periodístic: rodatge d’entrevistes, aprendrem tipografies, una mica sobre la història del periodisme fotogràfic i cinematogràfic, aprendrem sobre redacció fent diferents seccions en un Blog online creat pel grup, i provarem de crear i rodar un telenotícies des de zero.

També aprendrem sobre disseny gràfic utilitzant eines i programes digitals per dibuixar, per a dissenyar la portada de la revista o el blog digital.

KIDS

TEATRE PER INFANTS

Jugarem fent teatre i aprendrem a fer teatre jugant. A partir del joc teatral com a eina vehicular, explorarem el món de la interpretació, descobrirem les regles bàsiques del teatre i descobrirem el concepte d’intèrpret 360º, el creador escènic. Treballarem, des d’un espai de confiança, la desinhibició, l’expressió oral i corporal, la creativitat, la relació amb els altres, la consciència de cos i veu, les emocions, la capacitat d’observació i el treball en equip. Aprofitarem la capacitat creativa de l’infant i el joc per crear situacions teatrals, gaudir i aprendre els valors del teatre.

Treballarem sobretot el joc teatral, treballant en equip i fent èmfasi a l’individu i el grup i al seu creixement interpretatiu i consciència corporal i vocal. Treballarem les improvisacions , que mitjançant aquestes i la creativitat del grup d’infants, es plantejaran escenes a treballar, inventades pel grup o escollides per la monitora, sense deixar enrere la dinàmica plantejada al llarg del curs.

Al final del curs, si el grup està interessat, es prepararà una classe oberta.

TEENS

TEATRE X JOVES

El curs està enfocat per començar aprendre i millorar els conceptes i les tècniques bàsiques actorals de l’intèrpret 360º. Aquest perfil d’intèrpret que defensa l’Escola Universitària ERAM i per conseqüència l’ERAM Zeta, és polivalent pel que fa tots els àmbits de les arts escèniques. És un creador o una creadora escènica amb una visió global sobre els projectes. Mentre fem classe, anirem adquirint nocions bàsiques sobre la història i la literatura teatral, què està passant en l’actualitat al món de les arts escèniques.

Es treballa des del punt de vista de l’entrenament i la tècnica actoral. Treballarem la consciència corporal i vocal, netejant-ne els vicis, l’expressió d’idees, sentiments i vivències a partir del moviment corporal i la veu, l’energia, l’escolta grupal, el treball en equip, la confiança en una mateixa i en el grup, i la generositat escènica.

Afegirem l’improvisació guiada i treballarem alguns exercicis durant classes consecutives per aprofundir-hi. Permetrem l’obertura a noves vies expressives i fomentarem la creativitat i la sensibilitat artística de l’alumnat. Aprendrem a fer i acceptar valoracions crítiques i autocrítiques.

Es provarà d’augmentar la visió global del fet escènic pensant en altres termes dels muntatges: la direcció i la dramatúrgia, l’escenografia, la llum, la música… Aplicarem les eines adquirides en l’elaboració de materials escènics creats expressament a l’aula, i finalment, si interessa al grup, treballarem en la posada en escena d’un o diferents textos teatrals i/o materials propis per mostrar-lo al públic.

TEENS / KIDS

MIRA LA CÀMERA

En aquest curs sobre la part de davant de càmera de cinema, aprendrem a desenvolupar la nostra faceta interpretativa i creativa. Començarem a diferenciar i interpretar diferents gèneres interpretatius davant la càmera, reconèixer els diferents rols de l’equip de rodatge i les seves tasques, els diferents plans, conèixer la metodologia dels càstings, a deixar-nos anar amb naturalitat davant la càmera i conèixer una mica més sobre el món cinematogràfic i els seus referents.

Mitjançant dinàmiques de tècnica actoral podrem desenvolupar la consciència de cos i veu, conèixer les nostres emocions i aprendre com utilitzar-les, guanyar veritat escènica i millorar la dicció (eines bàsiques per a qualsevol actor o actriu).

Provarem de fer diferents escenes, on a part d’interpretar, aprendrem a fer i acceptar valoracions crítiques i autocrítiques, també a començarem a desenvolupar la faceta de la direcció actoral i escènica. Si el grup es veu interessat podrem treballar una mica el guió cinematogràfic (dramatúrgia audiovisual). La intenció és acabar rodant un curtmetratge.

Tot el material enregistrat podrà servir per a crear un videobook.

TEENS / KIDS

VIDEOJOCS, 3D I INTERACTIVITAT

Aquesta activitat és serveix com a iniciació a la creació de videojocs, el 3D i la interactivitat. Utilitzant el pensament racional, lògic i creatiu entendrem com funcionen. Al mateix temps, desenvoluparem la creativitat i la il·lustració utilitzant programes de modelat 3D per crear diversos tipus d’objectes, personatges o espais. Descobrirem què és i com funciona la interactivitat.

Unitilitzarem programes com Light bot, Hopscotch, Kodu, i Thinkercad amb els quals poden realitzar el seu propi videojoc 2D. Modelarem tota classe de figures, logos i textos en 3D, els quals seran utilitzats per fer una animació amb stop-motion. Descobrirem què és i com es fa el fooley i el Base Touch, per poder dissenyar i crear un joc, conte o instal·lació interactiva.

TEENS / KIDS

VIDEOJOCS 2D

Enfoquem aquesta activitat perquè els i les participants s’introdueixin en el món de la creació de videojocs en 2D i la programació. Aprendrem a programar amb petits blocs, i dissenyarem un mini joc per trimestre, on anirem afegint cada cop més elements i dificultat.

Ens introduirem al món dels videojocs 2D amb el programa SCRATCH. Crearem i dissenyarem un mini-joc. Exercitarem la creativitat i el pensament pensament de programació, augmentant la dificultat del mini joc, afegint nous elements i funcions, per crear un mini joc més complex.

Easysoftonic