Estiu 2019 al Casal Tecnològic de Platja d’Aro
Després de les vacances us portem un resum de l‘Estiu 2019 al Casal Tecnològic de Platja d’Aro!
L’eix del casal d’aquest any ha estat realitzar una revista digital. La revista “The Taciturn” tracta les ciberaddicions i el ciberbulling. La metodologia ha estat plantejada a través de l’Àrea de Joventut de Platja d’Aro, amb la finalitat que el jovent prengui consciència de quins són els bons i els mals usos que ens podem trobar dins del món de les tecnologies. Així doncs els vam donar un cop de mà!
El desenvolupament durant les setmanes va ser testejar cada dia diferents àmbits del camp tecnològic. Així doncs el mètode d’aprenentatge va ser dinàmic gràcies a la varietat d’activitats realitzades. El resultat de cada taller va quedar inclòs a la revista.
La primera setmana es va basar en plantejar una societat futurista, desenvolupant activitats de disseny gràfic a través de programes com Illustrator i Photshop. A més, vàrem tractar el tema de la comunicació digital amb “Emojis”, entre d’altres activitats.
La segona setmana es va centrar en estudiar l’evolució del món tecnològic. Vam fer un munt de tallers, des de la realització d’entrevistes al carrer, fins a dissenyar aparells futuristes com robots que aporten un bé i/o un servei a la comunitat.
La següent setmana es va basar en entrar dins un terreny més personal: el Ciberbulling i el perill de les xarxes socials. Els alumnes van crear cartells per fer-ne campanya. També van realitzar testos tecnològics sobre la temàtica a través de la plataforma Kahoot. Per complementar-ho, l’alumnat va crear vídeos musicals i d’altres utilitzant la pantalla del croma. Així doncs van començar a adquirir coneixements sobre la fase de realització i post-producció.

Durant la darrera setmana de juliol, es van aplicar activitats en relació al disseny d’avatars, tan ficticis com més reals, com el seu avatar personal. A més a més, aquests avatars han estat transportats a interfícies de Scratch, per tal de donar vida i crear un joc ràpid amb aquests com a protagonistes.
Finalment, l’alumnat va tenir l’oportunitat d’editar la seva pròpia revista digital, d’unes 10 pàgines, utilitzant el programa AdobeXd.
Esperem que hagin après moltes coses sobre tecnologia, que s’ho hagin passat molt bé i, si volen, que repeteixin l’any que ve!.
Tag:casal tecnologic